Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εξαιρέσεις στο χαράτσι μετά τη θύελλα

Θύελλα προκαλούν τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στους οποίους περιλαμβάνεται το χαράτσι για τα ακίνητα. Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε χτες ευρεία σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Διερευνήθηκε η δυνατότητα να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος κατηγορίες, όπως υπερήλικες, ασθενείς, νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το χαράτσι στα ακίνητα και πλέον στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεγαλώσει η λίστα των ευπαθών ομάδων οι οποίες εξαιρούνται από την καταβολή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται σχετική υπουργική απόφαση για την απαλλαγή ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ομως και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ισχύει για ανέργους, πολυτέκνους και αναπήρους, θα τεθούν συνδυαστικά κριτήρια, τα οποία σχετίζονται με το ετήσιο εισόδημα αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας.
Οσον αφορά στα λάθη που καταγράφονται με τα τετραγωνικά και τις τιμές ζώνης των ακινήτων, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως για τις ελάχιστες «κραυγαλέες» περιπτώσεις με υπέρογκες χρεώσεις θα λαμβάνεται μέριμνα να μην κόβεται το ρεύμα.
Στις υπόλοιπες, οι επιπλέον χρεώσεις θα συμψηφίζονται στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε έξι δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: