Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν …αλλά όχι για την Αίγινα

Η μελέτη του αγωγού ύδρευσης εμφανίστηκε στο προσκήνιο μετά την ενημέρωση που έκανε ο πρώην Δήμαρχος κ. Κουκούλης στο ΔΑΝΑΗ. Όλοι ομολόγησαν ότι υπάρχει μελέτη με όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις, προμελέτη λέγεται αφού η οριστική μελέτη θα γίνει από τον ανάδοχο του έργου αν ποτέ δημοπρατηθεί.
Στο θέμα της υδροδότησης του νησιού σκοτεινά σημεία παραμένουν η μελέτη του αγωγού με ΣΔΙΤ που είχε ξεκινήσει ο πρώην Δήμαρχος κ. Μούρτζης και ο τρόπος υδροδότησης με ιδιόκτητα υδροφόρα σκάφη. Στην ενημέρωση του ο κ. Κουκούλης άφησε να εννοηθεί ότι οι τρόποι αυτοί θα δώσουν τελικό κόστος περίπου το ίδιο με αυτό που δίνει ο υποθαλάσσιος αγωγός αλλά κρίθηκαν αμφίβολες και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Άλλωστε γιατί να δοθούν τώρα περισσότερες λεπτομέρειες αφού υπάρχει μια μελέτη που έχει φτάσει στο τέλος της. Και αυτή η μελέτη ήταν επιλογή της διοίκησης Κουκούλη και πρέπει να υποστηριχτεί πάση θυσία. Δεν μπορούμε τώρα να συζητάμε για τις απορριφθείσες προτάσεις την στιγμή που ψάχνουμε για την χρηματοδότηση του έργου.
Έρχεται λοιπόν ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπυρίδων και αναφωνεί στο δημοτικό συμβούλιο το γνωστό άσμα του ΓΑΠ «λεφτά υπάρχουν», έχει η περιφέρεια Αττικής 280.000 ευρώ και θα μπορεί να διαθέσει ένα ποσό για τον αγωγό ύδρευσης. Έλα όμως που έρχεται και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσικάρης ο οποίος μας λέει «λεφτά υπάρχουν αλλά είναι της πρώην Νομαρχίας Αθηνών και πρέπει να διατεθούν για την περιοχή αυτή»
Έτσι φτάσαμε σε περίοδο μεταβατικής κυβέρνησης εν μέσω ή καλύτερα εν αρχή δριμύτερης οικονομικής κρίσης να περιμένουμε χρήματα για έργα στην Αίγινα. Δυστυχώς θα περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να καταλάβουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι που μας διοικούν ότι πρέπει να προσφύγουν σε άλλες πιο προσιτές ακόμα και  δυναμικές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: