Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Καίγονται τα σκουπίδια στο Λεόντι

Το Λεόντι, περιοχή Πασπάρα, είχε επιλεγεί τόσο από την προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και από την σημερινή σαν χώρος ευκαιριακής εναπόθεσης σκουπιδιών. Στην αρχή όλα ξεκινούν με προσωρινή εναπόθεση κλαδιών από δέντρα, μετά πηγαίνουν κάποια ογκώδη αντικείμενα και στο τέλος καλύπτονται όλα με τα σκουπίδια. Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπέσης  δεν τηρούσε τις υποσχέσεις του για την καθαριότητα της περιοχής.
Ότι όμως δεν έκανε η δημοτική αρχή το έκανε η φύση με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το βράδυ και «καθάρισε» την περιοχή. Τώρα αν η φωτιά ήταν βαλτή ή όχι, ειδικοί δεν είμαστε και θα περιμένουμε την έκθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έτρεξε για το σβήσιμο της.
Ο δυνατός αέρας που φυσούσε στην περιοχή δημιούργησε φόβο στους κατοίκους της περιοχής και έκανε δυσκολότερο το έργο της προσέγγισης από την πυροσβεστική. Να προσθέσουμε ότι η φωτιά συνοδεύτηκε και από εκρήξεις λόγω των εύφλεκτων υλικών που είχαν ενταφιαστεί με τα σκουπίδια.
Τώρα η περιοχή πρέπει να περιφρουρηθεί για να μη ξαναγίνει δέκτης απορριμμάτων και να ελπίσουμε ότι η Διοίκηση του Δήμου θα μαζέψει τα αποκαίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: