Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έρχονται εκλογές. Ε, και;

Μετά την αλλαγή κλίματος που διαπίστωσε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος στις Βρυξέλλες, αλλά και ταυτόχρονα, την αγωνία για τη συνέχιση του προγράμματος σταθερότητας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «βλέπει» καθαρά τις εκλογές να γίνονται άμεσα στη χώρα μας.
Τα πράγματα είναι «απλά»: Όλες οι θεσμικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με το PSI και τη δανειακή σύμβαση, θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου, οπότε τότε μπορούν να προκηρυχθούν κάλλιστα οι εκλογές. Ήδη, σύμφωνα με ψιθυριστές φωνούλες σε διαδρόμους, τα σενάρια συγκυβέρνησης ταράσσουν το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ, καθώς τη συγκατοίκηση δεν την αγάπησαν όλοι. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έως τώρα ανεπίσημες πληροφορίες και υποθέσεις - που δεν συνοδεύονται, προς το παρόν, από επίσημες ανακοινώσεις - οι εκλογές «κλείδωσαν» για τις 29 Απριλίου 2012 ή για τις 6 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.
Είναι ένα σενάριο το οποίο δεν φαντάζει διόλου απίθανο. Δεν συζητάμε καθόλου το ποιο κόμμα θα είναι στην εξουσία την επομένη των εκλογών ή το επίπεδο της αποχής που θα σημειωθεί με φόντο αδειανά, σκούρα παραβάν σε κάποιο σχολείο-εκλογικό κέντρο (και) σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Επίσης, θέλουμε να ξεχάσουμε τη στάση της τρόικας που είναι σαφής και αναφέρει απερίφραστα ότι «το κόμμα που θα γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι φιλομνημονιακό», προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί απερίσπαστο το πρόγραμμα «Στην Ελλάδα ζούμε με δανεικά».
Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει εδώ, είναι ένα και μοναδικό: Όποτε κι αν γίνουν, τελικά, οι εκλογές, τι ακριβώς θα αλλάξει στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και πόσο καλύτερη και οικονομικά ανθηρή θα γίνει; Ποιο κόμμα θα μπορέσει να απαντήσει με σαφήνεια και πράξεις σε αυτή την απλή ερώτηση; Κατά την άποψή σας υπάρχει;
πηγή: www.protagon.gr του Σπύρου Σεραφείμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: